Masa dyniowo-kawowa:
2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs na 50 ml wody
100 g puree z dyni
50 ml mleka
łyżka stołowa miodu
cynamon, goździki
Masa czekoladowo-kawowa:
2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs na ok. 50 ml wody
2 łyżeczki cukru
50 g gorzkiej czekolady
25 g czekolady pitnej
2 łyżki oleju kokosowego
100 ml mleka
Masa dyniowo-kawowa:
Zaparz mocne espresso, posłodź miodem. Puree z dyni, mleko, kawę i przyprawy zmiksuj w blenderze.
Masa czekoladowo-kawowa
Zaparz mocne espresso, posłodź,
czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj czekoladę pitną – wymieszaj. Dodaj olej kokosowy,wymieszaj, a następnie powoli mleko i kawę. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Naczynie wykładaj naprzemiennie masą dyniową i czekoladową.