KAWA W PRĄŻKI

SKŁADNIKI

Masa dyniowo-kawowa:

2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs na 50 ml wody

100 g puree z dyni

50 ml mleka

łyżka stołowa miodu

cynamon, goździki

 

Masa czekoladowo-kawowa:

2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs na ok. 50 ml wody

2 łyżeczki cukru

50 g gorzkiej czekolady

25 g czekolady pitnej

2 łyżki oleju kokosowego

100 ml mleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masa dyniowo-kawowa:

Zaparz mocne espresso, posłodź miodem. Puree z dyni, mleko, kawę i przyprawy zmiksuj w blenderze.

Masa czekoladowo-kawowa

Zaparz mocne espresso, posłodź,

czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj czekoladę pitną – wymieszaj. Dodaj olej kokosowy,wymieszaj, a następnie powoli mleko i kawę. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.

Naczynie wykładaj naprzemiennie masą dyniową i czekoladową.