SMOOTHIE À LA PLAYA

SKŁADNIKI

1 dojrzałe mango 

4 krążki ananasa z puszki

1 banan

250ml jogurtu naturalnego

miód do smaku

kilka kostek lodu

gałka lodów waniliowych

sos:

3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs

180 g trzcinowego cukru

150 ml letniej wody

kandyzowane owoce tropikalne lub złota posypka typu piasek do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wsyp cukier do letniej wody. Wymieszaj. Gotuj przez 15 minut do uzyskania gęstości syropu. Kawę rozpuść w małej ilości ciepłej wody, wlej do syropu. Tak przygotowany soskawowy odstaw do przestudzenia.

Zmiksuj owoce, jogurt, lód i miód do uzyskania jednolitej masy.

Przelej do wysokiej szklanki. Podawaj z kulką lodów, polanesosem kawowym. Można udekorować kandyzowanymi owocami lub złotym piaskiem.