JAGOLOVE

SKŁADNIKI

3 łyżeczki kawy mielonej Jacobs

½ szklanki wody

cukier/miód wg uznania

½ szklanki mleka

2 łyżki syropu jaśminowego

2 łyżeczki suszonego jaśminu

laska wanilii

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zmieszaj 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs i mlekiem. Zmiksuj jagody i dodaj do kawy. Jeśli nie masz jagód możesz użyć syropu jagodowego i wlać go na dno szklanki, żeby utworzyć kolorową warstwę. Do szklanki włóż kulkę lodów waniliowych a następnie wypełnij szklankę przygotowaną wcześniej kawą. Wrzuć kostki lodu, a całość udekoruj bitą śmietaną i posyp żółtą posypką.

Aby uzyskać bardziej waniliowy smak kawy przyrządź mleko waniliowe. W tym celu zagotuj mleko z nasionami z połowy laski wanilii, pozostaw do wystygnięcia i odcedź. Mleka waniliowego użyj zamiast zwykłego mleka.