KARMEL LOVE SŁOŃCE

SKŁADNIKI

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs

150 ml wody 

1 pomarańcza

2 łyżki syropu karmelowego

2 gałki lodów toffi

50 ml bardzo zimnego mleka

50 ml słodkiej śmietanki

kilka dekoracyjnych ziaren czekoladowo-kawowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pomarańczę umyj, wysusz i obierz ze skórki. Za pomocą nożyka zdejmij białą błonkę i podziel pomarańczę na cząstki. Wyfiletuj każdą cząstkę, tzn obierz z reszty białej błonki. Rozpuść kawę w wodzie, wymieszaj z syropem karmelowym. Wyjmij lody z zamrażalnika i pozwól im trochę się ogrzać w temperaturze pokojowej. Włóż gałkę lodów do szklanki, zalej śmietanką, a następnie kawą. Mleko ubij spieniaczem do mleka. Przelej kawę do szklanki, dodaj delikatnie mleko, a na wierzchu połóż gałkę lodów. Dekoruj cząstkami pomarańczy i ziarnami czekoladowo-kawowymi.