MR. PENAUT

SKŁADNIKI

ok. 2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs Cronat Gold

½ szklanki wody

Masa kawowo-czekoladowa:

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs

½ tabliczki czekolady deserowej

¾ szklanki tłustej śmietanki

Masa orzechowa:

¾ szklanki bitej śmietany

2 łyżki cukru

¼ szklanki posiekanych fistaszków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj kawę. Śmietanę podgrzej w rondelku i połącz z czekoladą mieszając. Odstaw masę na kilka minut do schłodzenia, następnie ubij na puszysto. Zblenduj na jednolitą masę fistaszki, a następnie połącz z bitą śmietaną i cukrem.

Na dnie naczynia umieść warstwę kremu czekoladowego, zalej kawą i przykryj czapą kremu fistaszkowego. Udekoruj orzechami.