ok. 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Cronat Gold
¼ szklanki wody
1 łyżka syropu morelowego
cukier do smaku
3 łyżki konfitury morelowej
¼ szklanki mleka
1 łyżeczka szafranu
1 łyżeczka cukru pudru
Pomarańczę umyj, wysusz i obierz ze skórki. Za pomocą nożyka zdejmij białą błonkę i podziel pomarańczę na cząstki. Wyfiletuj każdą cząstkę, tzn obierz z reszty białej błonki. Rozpuść kawę w wodzie, wymieszaj z syropem karmelowym. Wyjmij lody z zamrażalnika i pozwól im trochę się ogrzać w temperaturze pokojowej. Włóż gałkę lodów do szklanki, zalej śmietanką, a następnie kawą. Mleko ubij spieniaczem do mleka. Przelej kawę do szklanki, dodaj delikatnie mleko, a na wierzchu połóż gałkę lodów. Dekoruj cząstkami pomarańczy i ziarnami czekoladowo-kawowymi.