10 MINUT
Caffe mocha to kawa z dodatkiem dużej ilości gorącego mleka i czekolady. Najlepiej smakuje w towarzystwie bitej śmietany i odrobiny kakao lub cynamonu. Poznaj przepis na czekoladowo-mleczną moccę.
POTRZEBNE SKŁADNIKI I AKCESORIA:
espresso
150 ml mleka
3 łyżeczki czekolady w proszku
bita śmietana
garnek
wysoka szklanka
Podgrzej mleko dodając czekoladę w proszku (nie doprowadź do wrzenia). Zaparz espresso. Do szklanki wlej gorące czekoladowe mleko, a następnie wlej kawę cienkim strumieniem po ściance szklanki. Podawaj z bitą śmietaną. Kawę możesz posypać kakao, cynamonem lub wiórkami czekolady. Gotowe!
Podgrzej mleko dodając czekoladę w proszku (nie doprowadź do wrzenia). Zaparz espresso. Do szklanki wlej gorące czekoladowe mleko, a następnie wlej kawę cienkim strumieniem po ściance szklanki. Podawaj z bitą śmietaną. Kawę możesz posypać kakao, cynamonem lub wiórkami czekolady. Gotowe!