JAK ZROBIĆ MROŻONĄ KAWĘ?

5 MINUT
Mrożona kawa jest najlepszym pomysłem na szybki i orzeźwiający napój. Zwłaszcza, gdy przygotujesz ją z kawy rozpuszczalnej! Świetnie komponuje się z porcją lodów, syropem smakowym lub czapą bitej śmietany. To idealna propozycja dla osób lubiących, gdy przerwa na kawę zamienia się w słodką, odświeżającą ucztę! 

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI I AKCESORIA:
podwójne espresso
½ szklanki zimnego mleka
¾ szklanki kostek lodu
cukier (opcjonalnie)
syrop smakowy (opcjonalnie)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W osobnym naczyniu spień mleko. Z kawy rozpuszczalnej przygotuj podwójne espresso i dosłodź je według uznania. Sugerowane proporcje to 2/3 mleka i 1/3 espresso, ale oczywiście możesz eksperymentować, by uzyskać idealny dla Ciebie stopień intensywności. Jeśli lubisz, możesz dodać do kawy odrobinę syropu smakowego. Do dużej szklanki wlej przygotowane wcześniej mleko, następnie dolej kawę, a na niej ułóż czapę spienionego mleka. Aby kawa była jeszcze bardziej orzeźwiająca, możesz dodać do niej kilka kostek lodu. Gotowe!