2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs
⅓ szklanki wody
30 g czekolady mlecznej
2 łyżki masy kajmakowej
2 łyżki śmietanki kremówki
bita śmietana
listek mięty
łyżeczka startej mlecznej czekolady
Podgrzej masę kajmakową, dodaj łyżkę śmietanki i wymieszaj. Zdejmij z ognia, przelej do szklanki Jacobs. Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj łyżkę śmietanki, wymieszaj i delikatnie przelej do szklanki tworząc drugą warstwę. Zaparz kawę, na przykład we french pressie . Jeśli przechowujesz kawę w oryginalnym opakowaniu, wykorzystaj klips z miarką do odmierzenia kawy i zabezpieczenia opakowania. Delikatnie przelej kawę do szklanki tworząc trzecią warstwę. Udekoruj bitą śmietaną, startą mleczną czekoladą i listkiem mięty.