SYMFONIA W BEŻACH

SKŁADNIKI

2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs

⅓ szklanki wody

30 g czekolady mlecznej

2 łyżki masy kajmakowej

2 łyżki śmietanki kremówki

bita śmietana

listek mięty

łyżeczka startej mlecznej czekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Podgrzej masę kajmakową, dodaj łyżkę śmietanki i wymieszaj. Zdejmij z ognia, przelej do szklanki Jacobs. Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj łyżkę śmietanki, wymieszaj i delikatnie przelej do szklanki tworząc drugą warstwę. Zaparz kawę, na przykład we french pressie . Jeśli przechowujesz kawę w oryginalnym opakowaniu, wykorzystaj klips z miarką do odmierzenia kawy i zabezpieczenia opakowania. Delikatnie przelej kawę do szklanki tworząc trzecią warstwę. Udekoruj bitą śmietaną, startą mleczną czekoladą i listkiem mięty.