MR. PENAUT

Składniki

  • ok. 2 łyżeczki kawy mielonej Jacobs Cronat Gold
  • ½ szklanki wody
  • Masa kawowo-czekoladowa:
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs
  • ½ tabliczki czekolady deserowej
  • ¾ szklanki tłustej śmietanki
  • Masa orzechowa:
  • ¾ szklanki bitej śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • ¼ szklanki posiekanych fistaszków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. 01

    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj kawę. Śmietanę podgrzej w rondelku i połącz z czekoladą mieszając. Odstaw masę na kilka minut do schłodzenia, następnie ubij na puszysto. Zblenduj na jednolitą masę fistaszki, a następnie połącz z bitą śmietaną i cukrem.

  2. 02

    Na dnie naczynia umieść warstwę kremu czekoladowego, zalej kawą i przykryj czapą kremu fistaszkowego. Udekoruj orzechami.